Bocaditos de marisco fritos con salsa agridulce de yogur

Bocaditos de marisco fritos con salsa agridulce de yogur

4.2 23 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
12 unidades

Składniki

Pasteles de marisco fritos
  • 380 - 400 g de sepia fresca (no congelada)
  • 4 - 6 ramitas cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
  • 150 g de gambones pelados
  • 15 g salsa de soja
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
Salsa agridulce de yogur
  • 60 g de azúcar
  • 40 g de vinagre de arroz
  • 10 g salsa de soja
  • 20 g de kétchup
  • 200 g de agua
  • 1 cucharadita de maicena
  • 2 - 3 gotas de tabasco
Fritura
  • 500 g de aceite para freír
  • 100 - 150 g de harina para rebozar
  • 2 huevos batidos
  • 70 - 80 g de panko
Terminación
  • 1 yogur griego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 11.8 g
Kalorie 1304 kJ / 312 kcal
Tłuszcz 21.3 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 18.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...