Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les feuilles de vigne
- 800 g d'eau
- 12 feuilles de vigne, fraîchement cueillies
- 90 g de millet en grains
- 500 g de pulpe de tomate, en brique
- 20 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de graines de fenouil
- 60 g de raisins secs
- 20 g de pignons de pin
La sauce
- 1 citron jaune non traité, zeste et jus
- 150 g de yaourt à la grecque
- 1 c. à soupe de menthe fraîche, ciselée
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 816 kJ / 208 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cornes de gazelle
1j
Boulettes keftas aux citrons confits, tajine de légumes aux agrumes
1h 55min
Mini-calzones végétariennes
2j
Simit - Bagel turc au sésame
2j 10 menit
Fatayer au fromage et menthe
2j
Vinaigrette au wasabi
5 min
Fatayers aux épinards
2j 5 menit
Feuilles de vigne farcies aux riz et fruits secs
13 Std. 20 Min
Cupcake mimosa
1j
Briouats
35 Min
Cupcake cappuccino
50 menit
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2j