Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les feuilles de vigne
- 800 g d'eau
- 12 feuilles de vigne, fraîchement cueillies
- 90 g de millet en grains
- 500 g de pulpe de tomate, en brique
- 20 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de graines de fenouil
- 60 g de raisins secs
- 20 g de pignons de pin
La sauce
- 1 citron jaune non traité, zeste et jus
- 150 g de yaourt à la grecque
- 1 c. à soupe de menthe fraîche, ciselée
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 816 kJ / 208 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce tomate
40min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Aubergines farcies à l'orientale
1hod. 15min
Tiramisu sans lactose
12 godz. 30 min
Baklavas libanais
1h 5min
Aubergines d'Almagro marinées
96 Std.
Fatayers aux épinards
2h 5min
Sauce napolitaine
1h
Samoussa pomme de terre coriandre
45min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2h
Sfenj - donuts marocain
2h 45 min