![Pains au beurre d'herbes Pains au beurre d'herbes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9C7B91F3-22AC-4192-8B5E-B2BC31E512BD/Derivates/B76D09A9-2EA0-4136-80A4-9CC2D1026619.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le beurre aux herbes
- 60 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 2 gousses d'ail
- 1 brin de persil frais, équeuté
- 2 branches d'aneth frais, effeuillées
- 1 brin de romarin frais, effeuillé
- 2 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- ½ c. à café de sel (opcjonalnie)
Le pain
- 350 g de yaourt nature
- 350 g de farine à pain, et un peu pour fariner
- 1 c. à soupe de levure chimique (1 sachet)
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1045 kJ / 250 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain farci à la mozzarella
45min
Pain indien (naan)
1 godz. 50 min
Buns au brie et à la truffe
2h 55min
Pains turcs
2 Std. 15 Min
Pain marocain
3 Std. 40 Min
Manaïches au zaatar
2h
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1ч. 30 мин.
Pain pide (pain turc)
2h
Pains au zaatar
1 godz. 55 min
Pains à l'aneth et à la feta
1ч. 30 мин.
Pains à la pomme de terre
12 Std. 45 Min
Kebbeh (Boulettes de boulgour et bœuf haché aux épices)
1 godz. 50 min