Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de lait entier
- 80 g d'huile d'olive
-
15
g de levure boulangère fraîche
lub 1 ½ c. à café de levure boulangère sèche (6 g) - 350 g de farine à pain, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de sucre en poudre
- 1 c. à café sel
La garniture
- 10 g de menthe fraîche, effeuillée
- 50 g de pecorino
- 75 g de fromage à tartiner
- 1 ½ c. à café de graines de cumin noir
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 921.2 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Pain pide (pain turc)
2 Std.
Empanadas farcies aux blettes, choziro et poitrine fumée
1 Std. 15 Min
Batbout au fromage
30 Min
Manaïches au zaatar
2 Std.
Pains au zaatar
1 Std. 55 Min
Baklavas libanais
1h 5min
Fatayers aux épinards
2h 5min
Shish barak, ravioli libanais
1 Std. 30 Min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1 Std. 30 Min
Sambousseks à la viande
1 Std. 20 Min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2 Std.
Pizza lahmacun à la turque
1 Std.