![Manaïches au zaatar Manaïches au zaatar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F5D3FBCF-E604-4E05-8494-F7F16736DEBD/Derivates/18508bca-518b-4e88-a44d-1b5cb12b10a9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le zaatar
- 20 g de thym déshydraté
- 15 g d'origan déshydraté
- 15 g de sarriette
- 10 g de sumac
- 1 c. à café de sel
- 10 g de graines de sésame
Les manaïches
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 275 g d'eau
- 50 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2379 kJ / 565 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 92.8 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
Alternatywne przepisy
Falafels
24 Std.
Man'ouché libanais au bœuf et au zaatar
1h 45min
Rekakats libanais
45 min
Pains au zaatar
1h 55 min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1h 30 min
Falafels
24 Std.
Houmous
3 Std. 30 Min
Pain libanais épicé
3 Std. 30 Min
Fatayers aux épinards
2h 5min
Fatayer au fromage et menthe
2h
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55 min
Baklavas libanais
1 godz. 5 min