Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le zaatar
- 20 g de thym déshydraté
- 15 g d'origan déshydraté
- 15 g de sarriette
- 10 g de sumac
- 1 c. à café de sel
- 10 g de graines de sésame
Les manaïches
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 275 g d'eau
- 50 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2379 kJ / 565 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 92.8 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
Alternatywne przepisy
Pain libanais épicé
3h 30min
Chapati
1h 10min
Falafels
24h
Pains au zaatar
1j 55 menit
Fatayer au fromage et menthe
2h
Falafels
24h
Fatayers aux épinards
2h 5min
Man'ouché libanais au bœuf et au zaatar
1h 45min
Spanakopita aux épinards
1h 15 min
Shish barak, ravioli libanais
1h 30min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1h 30min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55min