Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Galantine van kip
- 150 g paprikamengeling (bv. rood, groen, geel) in stukken
- 300 g ontvelde kippenborst, in stukken (3-4 cm)
- 300 g kippenpootjes, ontveld, met been (van ong. 500 g kippenpootjes), ontveld, ontbeend, in stukken
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 2 tl groentezout, huisgemaakt
- 500 g water
Dille-yoghurtsaus
- 10 - 15 takjes verse dille, enkel de blaadjes
- 1 teentje knoflook
- 300 g volle yoghurt
- 50 g mayonaise
- 2 snuifjes zout
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 140 kJ / 34 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Romige aspergesoep
25 min
Kerst stol
2 Std. 20 Min
Tomaat basilicum spread
5 min
Asperges en zalm met Hollandaisesaus
Brak ocen
Half bolletje vanille en karamel
Brak ocen
Lichtblauw gekleurde eieren
Brak ocen
Mini panettone
Brak ocen
Pâté in korst
10 Std.
Basisbouillon
Brak ocen
Dunne grissini
Brak ocen
Fruitnectar
10 min
Aspergesoep met citroen
55 Min