Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Galantine van kip
- 150 g paprikamengeling (bv. rood, groen, geel) in stukken
- 300 g ontvelde kippenborst, in stukken (3-4 cm)
- 300 g kippenpootjes, ontveld, met been (van ong. 500 g kippenpootjes), ontveld, ontbeend, in stukken
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 2 tl groentezout, huisgemaakt
- 500 g water
Dille-yoghurtsaus
- 10 - 15 takjes verse dille, enkel de blaadjes
- 1 teentje knoflook
- 300 g volle yoghurt
- 50 g mayonaise
- 2 snuifjes zout
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 140 kJ / 34 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Sabayon (Zabaglione)
15min
Mayonaise
5min
Forelmousse
5min
Gegrilde zeevruchten plank
Pas d’évaluation
Avocadotartaar met ei en zalm
45 Min
Mojo saus (voor zeevruchten)
10 min
Asperge-langoustine terrine
10 Std.
Baba met rum
Pas d’évaluation
Eendenlever
33hod.
Avocadomayonaise
15min
Gestoomd volkorenbrood
2h
Mousse van tonijn
10 min