Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ tbsp black peppercorns
- ¼ tbsp cumin seeds
- 1 tbsp coriander seeds
- 4 cardamom pods
- 4 cloves
- 1 cinnamon stick (5 cm length), cut into 3
- 6 dried chillies, deseeded
- 50 g water
- 50 g garlic cloves
- 60 g shallots
- 15 g fresh galangal (lengkuas), cut in slices (0.5 cm)
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 80 g cooking oil
- 10 g rock salt
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 4883 kJ / 1167 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 90 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 29 g
- Sód
- 4030 mg
Alternatywne przepisy
Red Thai Curry Paste
25 min
Thai Green Curry Paste
10 min
Thai Massaman Curry Paste
25 min
Thai red curry paste
10 min
Thai Green Curry Paste
15min
Thai green curry paste
10 min
Thai Green Curry Paste
15min
Thai Burger
35min
Rogan josh
1 Std. 35 Min
Thai red curry paste
15min
Tandoori paste
5 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min