Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g di latte
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 15 g di lievito di birra disidratato - 1 cucchiaino colmo di miele
- 2 uova
- 90 g di zucchero
- 80 g di burro morbido a pezzi
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- 500 g di farina manitoba
- 10 g di sale
- zucchero a velo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1142 kJ / 273 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pancarrè
5h
Panini all'olio
3u. 10min
Gelato biscotto bigusto
7h
Pain aux raisins
4 Std. 30 Min
Bottoncini al latte semidolci
5h 10min
Zufoli
5h
Brioche morbide molisane
7h
Panini dolci al latte
2 Std. 40 Min
Parker rolls (Brioche allo yogurt)
7h
Rosticceria siciliana
2 Std.
Brioches siciliane
3h 15 min
Brioche col tuppo
3h 30min