Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 200 g di barbabietola cruda a fette (circa 1 cm)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 300 g di acqua
- 10 g di miele
- 300 g di farina tipo 00
Pane
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di sale
- 100 g di semi di papavero
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 13738.8 kJ / 3283.7 kcal
- Białko
- 85.1 g
- Węglowodany
- 515.4 g
- Tłuszcz
- 97.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 42.7 g
- Sód
- 6023.7 mg
Alternatywne przepisy
Triangoli di pane arabo con hummus di zucca
1 Std.
Roggenbrot (pane austriaco)
3h 30min
Biscotti al burro, tè matcha e vaniglia
4 Std.
Panini alla menta (di Erica Liverani)
3h 35min
Pagnotte turche
2h 20 min
Pane rosa alle barbabietole e finocchietto selvatico
2h 30 min
Pani alla segale
2 godz. 40 min
Pane Roti
1 Std.
Panini alle noci e curcuma
4h 40min
Pane di avena con semi di zucca
3u. 50min
Filoncini di avena e olive taggiasche (vegan)
4 Std.
Pagnotte alla curcuma e semi di girasole
3h 10min