Bocconcini alla curcuma con gamberi e stracciatella

Bocconcini alla curcuma con gamberi e stracciatella

4.5 23 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

Pasta choux alla curcuma
  • 150 g di acqua
  • 60 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino colmo di curcuma in polvere
  • 120 g di farina tipo 00
  • 3 uova (da 60 g)
Gamberi e stracciatella
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 150 g di code di gambero fresche pulite
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di paprika dolce (opcjonalnie)
  • 150 g di stracciatella

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 0.6 mg
Białko 9 g
Kalorie 903.2 kJ / 215.9 kcal
Tłuszcz 14.9 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 11.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...