Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolat noir à 60 % de cacao, cassé en morceaux
- 125 g de beurre, en morceaux, et une noisette pour le moule
- 4 œufs
- 500 g de crème de marrons (voir "Conseil(s)")
- 1 pincée de sel
- 10 g de farine de blé, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2141 kJ / 514 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau à la crème de marrons et poires
45min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 Min
Minicakes aux pralines roses et framboises, sans gluten
45min
Fiadone au citron
50 Min
Galette des rois aux marrons et noisettes
1 godz. 35 min
Fiadone au citron
3 Std. 50 Min
Bûche de Noël à la crème de marrons
1 Std. 45 Min
Mousses à la crème de marrons
20 min
Fondant chocolat et crème de marrons sans gluten
50 Min
Gâteau aux noisettes
55 Min
Gâteau aux noix
45min
Gâteau noix de pécan-sirop d’érable
1 Std.