![Chocolat chaud onctueux Chocolat chaud onctueux](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/45520cd7643c17312ba6f0067d33aab8/Derivates/5089b79b16d1c1786e37080ecb43f2606bbabea1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolat noir (60% au minimum) cassé en morceaux
- 600 g de lait
- 40 g de sucre
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 tasse
- Kalorie
- 1492 kJ / 359 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Menu express - Crèmes dessert chocolat-tonka
15min
Chocolat chaud au lait d'amande - Sébastien Richard
15min
Ile flottante à la fraise, crème anglaise à la menthe
25 min
Chocolat chaud des Incas
40 min
Chocolat chaud
10min
Beurre de noix de coco
5min
Chocolat chaud à la noisette
1 Std. 15 Min
Boisson végétale à la noisette
12h
Chocolat blanc chaud
15min
Sauce caramel au whisky
35min
Mousses glacées au café et à la cardamome
10min
Milkshake cappuccino
10min