Cake à la banane et au chocolat blanc

Cake à la banane et au chocolat blanc

3.7 152 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
16 parts

Składniki

  • 250 g de beurre à température ambiante, coupé en morceaux, et un peu pour les moules
  • 200 g de farine de blé et un peu pour les moules
  • 100 g de chocolat blanc détaillé en morceaux
  • 5 œufs
  • 225 g de sucre en poudre
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 150 g de bananes coupées en morceaux
  • 50 g d'eau
  • 5 g de rhum
Yaourt au cake banane-chocolat blanc (4 petits pots 6-12 mois)
  • 125 g de yaourt nature
  • 20 g de lait entier
  • 330 g de bananes coupées en morceaux
  • 25 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 313.2 mg
Białko 5.1 g
Kalorie 1574.5 kJ / 378 kcal
Tłuszcz 24.6 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...