Cake à la banane et au chocolat blanc

Cake à la banane et au chocolat blanc

3.7 144 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
16 parts

Składniki

  • de beurre à température ambiante, coupé en morceaux, et un peu pour les moules
    250 g
  • de farine de blé et un peu pour les moules
    200 g
  • de chocolat blanc détaillé en morceaux
    100 g
  • œufs
    5
  • de sucre en poudre
    225 g
  • de levure chimique (1 sachet)
    2 c. à café
  • de bananes coupées en morceaux
    150 g
  • d'eau
    50 g
  • de rhum
    5 g
Yaourt au cake banane-chocolat blanc (4 petits pots 6-12 mois)
  • de yaourt nature
    125 g
  • de lait entier
    20 g
  • de bananes coupées en morceaux
    330 g
  • d'eau
    25 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 378 kcal / 1574.5 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 24.6 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Sód 313.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...