
Urządzenia i Akcesoria
Kisir
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g kaszy bulgur
-
3 cebule dymki
-
1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g liści mięty, świeżych
-
1 ogórek sałatkowy (ok. 200 g), bez skórki, bez gniazd nasiennych, pokrojony na kawałki
-
3 pomidory obrane, pokrojone w ćwiartki
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego plus dodatkowa ilość do smaku
-
½ łyżeczki cukru
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
201.4 kcal /
842.7 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
4.2 g
Węglowodany
38.2 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
228 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Wegetariańskie zielone curry z ryżem
50 min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Curry warzywne z ryżem
1 godz.
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6)
35 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Chakalaka
45 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Ratatouille
40 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min