
Urządzenia i Akcesoria
Kisir
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
wody500 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
kaszy bulgur250 g
-
cebule dymki3
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście1 pęczek
-
liści mięty, świeżych5 g
-
ogórek sałatkowy (ok. 200 g), bez skórki, bez gniazd nasiennych, pokrojony na kawałki1
-
pomidory obrane, pokrojone w ćwiartki3
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego plus dodatkowa ilość do smaku25 g
-
cukru½ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego1 szczypta
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
201.4 kcal /
842.7 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
4.2 g
Węglowodany
38.2 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
228 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska