Urządzenia i Akcesoria
Kisir
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
40 g pasty ajvar40 g koncentratu pomidorowego
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g kaszy bulgur
-
3 cebule dymki
-
1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g liści mięty, świeżych
-
1 ogórek sałatkowy (ok. 200 g), bez skórki, bez gniazd nasiennych, pokrojony na kawałki
-
3 pomidory obrane, pokrojone w ćwiartki
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego plus dodatkowa ilość do smaku
-
½ łyżeczki cukru
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
228 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
842.7 kJ /
201.4 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
38.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Wietnamski gulasz warzywny z ryżem
45 min
Tabbouleh z surowymi warzywami
1 godz. 45 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1 godz. 15 min
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Gulasz z zielonej soczewicy
55 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min