Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- ½ Bund Schnittlauch, grob gehackt
- 80 g Zwiebeln, geviertelt
- ½ rote Chilischote, frisch (opcjonalnie)
- 60 g Olivenöl
- 20 g Essig
- ½ - 1 TL Salz, nach Geschmack
- 2 Prisen Pfeffer
- 20 g Zitronensaft
Salat
- 200 g Bulgur
- 400 g Wasser
- 10 g Olivenöl
- 1 TL Salz
- 255 g Kidneybohnen, abgetropft
- 300 g Thunfisch, in Lake, abgetropft
- 150 g Salatgurke, in Würfeln (ca. 1 cm)
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1971 kJ / 470 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 332 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mediterraner Dinkel-Salat
30 Min
Couscous-Salat mit Thunfisch
15min
Blumenkohlsalat mit Hähnchen
50 min
Lauwarmer Rotkohl-Quinoa-Salat
30 Min
Lauwarmer Sonnenweizen-Salat
30 Min
Bunter Quinoasalat
50 min
Garnelen-Gemüse-Salat
40 Min
Warmer Zucchini-Champignon-Salat mit Feta
40 Min
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern
45 Min
Champignon-Rucola-Salat
30 Min
Mediterraner Graupensalat
50 min
Chinakohl-Salat
15min