In Avocado gebackene Wachteleier mit Tomaten-Avocado-Stampf
TM6 TM5

In Avocado gebackene Wachteleier mit Tomaten-Avocado-Stampf

4.2 (19 ocen)

Składniki

Gebackene Wachteleier

  • 10 g Olivenöl
  • 80 g Schinkenspeck, gewürfelt
  • 2 Avocados (à ca. 200 g)
  • ½ TL Salz
  • 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
  • 4 Wachteleier

Tomaten-Avocado-Stampf

  • 400 g Tomaten, halbiert, entkernt
  • 50 g rote Zwiebel, geviertelt
  • ½ Peperoni, rot, halbiert, entkernt, in Stücken (opcjonalnie)
  • 15 g Koriander, abgezupft
  • 1 Limette
  • 1 TL Salz
  • 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
  • 1 Avocado (à ca. 200 g), in Würfeln
  • 2 Stängel Dill, abgezupft, zum Garnieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1680 kJ / 402 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcz
35 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
13.6 g
Sód
1037 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy