Wersje kompatybilne
In Avocado gebackene Wachteleier mit Tomaten-Avocado-Stampf
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gebackene Wachteleier
- 10 g Olivenöl
- 80 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 2 Avocados (à ca. 200 g)
- ½ TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 4 Wachteleier
Tomaten-Avocado-Stampf
- 400 g Tomaten, halbiert, entkernt
- 50 g rote Zwiebel, geviertelt
- ½ Peperoni, rot, halbiert, entkernt, in Stücken (opcjonalnie)
- 15 g Koriander, abgezupft
- 1 Limette
- 1 TL Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 Avocado (à ca. 200 g), in Würfeln
- 2 Stängel Dill, abgezupft, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1680 kJ / 402 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 13.6 g
- Sód
- 1037 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Den Helder (Matjes-Tatar)
35 min
Gedämpfte Garnelen im Salatschiffchen mit gerösteter Curry-Sesam-Mayo
20 min
Lachs-Raclette-Pfännchen
1 godz. 30 min
Bunte Spargelbowl mit Jasminreis
1 Std.
Feta-Hähnchen-Salat mit Karamell-Dressing
50 Min
Rindersteak mit Pfirsich-Schafskäse-Topping
1 godz. 30 min
Kräuter-Hähnchen aus dem Ofen
1h 15min
Edamame-Garnelen-Salat
40 min
Rote-Bete-Rösti mit Forelle und Dip
30 min
Süßkartoffelsalat
1 Std. 50 Min
Wassermelonen-Salat mit Macadamiacrunch und Fetacreme
15 min
Burrata-Brot-Salat mit Erdbeer-Salsa
20 min