Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 80 g cenoura
- 800 g água
- ½ c. chá de sal
- 500 g postas de bacalhau demolhado
- 200 g natas
- 150 g crème fraîche
- 15 g mostarda de Dijon
- 5 pés de aneto
- 1 pitada de pimenta moída
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1328 kJ / 318 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35min
Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado
30min
Tarteletes de salmão e molho holandês
30min
Creme de espargos verdes
50min
Creme de agrião e rúcula
2h 45min
Sopa de alho-francês e frutos do mar
1 Std.
Sopa antiga de alho
1 Std. 10 Min
Sopa de couve e batata
50min
Sopa de peixe e legumes
40min
Sopa de feijão-verde com farinheira
35min
Misturas
1 Std.
Sopa de batata-doce, lentilhas e espinafres
1 Std.