Quiche aux pommes de terre nouvelles, ciboules et cheddar

Quiche aux pommes de terre nouvelles, ciboules et cheddar

4.2 180 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
12 parts

Składniki

La pâte
  • 220 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 140 g de beurre froid et détaillé en dés et un peu pour le moule
  • 1 c. à café de sel
  • 1 jaune d'œuf
  • 50 g d'eau
La garniture
  • 200 g de cheddar coupé en morceaux
  • 150 g de ciboules coupées en morceaux
  • 300 g de pommes de terre nouvelles cuites et coupées en rondelles
  • 5 œufs
  • 100 g de lait
  • 1 c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 11 g
Kalorie 1293 kJ / 289 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...