Urządzenia i Akcesoria
Purple Yam Huat Kuih (Taro Root Steamed Cupcakes)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
12 pieces
Składniki
Steamed yam
-
water300 g
-
yam (taro roots) cut into cubes (2 cm)200 g
Starter
-
water100 g
-
dried yeast powder1 tsp
-
plain flour100 g
Batter
-
caster sugar150 g
-
coconut milk300 g
-
egg1
-
plain flour250 g
-
double action baking powder2 tsp
-
water800 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
87 mg
Białko
4 g
Kalorie
992 kJ /
237 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Homemade Soy Milk
35 min
Sarawak Ragi Huat Kuih (White Yeasted Steamed Cupcakes)
51 godz. 50 min
Pumpkin Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 godz. 10 min
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 godz. 5 min
Gai Dan Gou (Chinese Steamed Egg Sponge Cupcakes)
30 min
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Hot and sour soup
20 min
Purple Potato Mochi
55 min
Soy milk
24 godz. 30 min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Wholemeal Mantou
1 godz.