Urządzenia i Akcesoria
Purple Yam Huat Kuih (Taro Root Steamed Cupcakes)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
12 pieces
Składniki
Steamed yam
-
water300 g
-
yam (taro roots) cut into cubes (2 cm)200 g
Starter
-
water100 g
-
dried yeast powder1 tsp
-
plain flour100 g
Batter
-
caster sugar150 g
-
coconut milk300 g
-
egg1
-
plain flour250 g
-
double action baking powder2 tsp
-
water800 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
87 mg
Białko
4 g
Kalorie
992 kJ /
237 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teochew rice porridge with sweet potato
30 min
Tiger Shaped Pineapple Tarts
1 godz. 50 min
Homemade Soy Milk
35 min
Pandan chiffon cake
5 godz. 15 min
Mantou Buns with Soya Milk (TM6 Metric)
1 godz. 35 min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Mantou Buns with Soya Milk (TM5 Metric)
1 godz. 35 min
Soy milk
24 godz. 30 min
Mantou buns
1 godz. 30 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
Steamed Tapioca Kuih
50 min