Urządzenia i Akcesoria
Purple Yam Huat Kuih (Taro Root Steamed Cupcakes)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
12 pieces
Składniki
Steamed yam
-
water300 g
-
yam (taro roots) cut into cubes (2 cm)200 g
Starter
-
water100 g
-
dried yeast powder1 tsp
-
plain flour100 g
Batter
-
caster sugar150 g
-
coconut milk300 g
-
egg1
-
plain flour250 g
-
double action baking powder2 tsp
-
water800 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
87 mg
Białko
4 g
Kalorie
992 kJ /
237 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 dk
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1sa 5 dk
Mantou Buns with Soya Milk (TM6 Metric)
1sa 35 dk
Soy milk
24sa 30 dk
Taro bread
4sa 20 dk
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1sa 40 dk
Homemade Soy Milk
35 dk
Luo bo gao (radish cakes)
25sa 20 dk
Teochew rice porridge with sweet potato
30 dk
Wholemeal Mantou
1sa
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1sa 5 dk
Dou sha bao (red bean paste buns)
9sa 30 dk