Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed yam
- 300 g water
- 200 g yam (taro roots), cut into cubes (2 cm)
Starter
- 100 g water
- 1 tsp dried yeast powder
- 100 g plain flour
Batter
- 150 g caster sugar
- 300 g coconut milk
- 1 egg
- 250 g plain flour
- 2 tsp double action baking powder
- 800 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 992 kJ / 237 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 87 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Steamed Glutinous Rice With Mud Crab
1h 30 min
Traditional Black Sugar Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 Std. 40 Min
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 5 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Chicken porridge with century egg
30 min
Soy milk
24 Std. 30 Min
Egg Tarts
50 min
Dou sha (red bean paste)
49 Std. 10 Min
Sesame Crème
10 Min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5 min
Steamed Tapioca Kuih
50 min