Teochew Braised Mixed Platter

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • water extra water for rinsing
    1500 g
  • duck cut in chunks
    600 g
  • dark soy sauce
    4 tbsp
  • Chinese five spice powder
    1 tsp
  • galangal slices
    25 g
  • young ginger slices
    15 g
  • garlic cloves
    3
  • shallots cut in quarters
    80 g
  • rock sugar
    50 g
  • brown sugar
    30 g
  • cooking oil
    40 g
  • light soy sauce
    60 g
  • chu hou paste (opcjonalnie)
  • oyster sauce
    30 g
  • white pepper powder
    1 tsp
  • cinnamon stick
    1
  • star anise
    2
  • dried bay leaves
    2
  • salt
    ½ tsp
  • chicken stock powder
    ½ tsp
  • firm bean curds (tau kwa)
    2
  • hard-boiled eggs
    4

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1815 mg
Białko 51.8 g
Kalorie 4703.3 kJ / 1124.1 kcal
Tłuszcz 87.8 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 24.7 g
Węglowodany 37.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...