Urządzenia i Akcesoria
Teochew Braised Mixed Platter
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions
Składniki
-
water extra water for rinsing1500 g
-
duck cut in chunks600 g
-
dark soy sauce4 tbsp
-
Chinese five spice powder1 tsp
-
galangal slices25 g
-
young ginger slices15 g
-
garlic cloves3
-
shallots cut in quarters80 g
-
rock sugar50 g
-
brown sugar30 g
-
cooking oil40 g
-
light soy sauce60 g
-
chu hou paste (opcjonalnie)
-
oyster sauce30 g
-
white pepper powder1 tsp
-
cinnamon stick1
-
star anise2
-
dried bay leaves2
-
salt½ tsp
-
chicken stock powder½ tsp
-
firm bean curds (tau kwa)2
-
hard-boiled eggs4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1815 mg
Białko
51.8 g
Kalorie
4703.3 kJ /
1124.1 kcal
Tłuszcz
87.8 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
24.7 g
Węglowodany
37.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pineapple tarts
1 godz. 30 min
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
1 godz. 25 min
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
1 godz.
Coconut and Osmanthus Jelly
3 godz. 20 min
Lotus Leaf Glutinous Rice
1 godz. 35 min
Jawa Mee with Cuttlefish Sambal
3 godz. 30 min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1 godz. 20 min
Dried Chilli Mee Hoon Kueh
1 godz. 30 min
Old Cucumber Soup
Brak ocen
Salt Bread
2 godz.
Bee Hive Cake
2 godz. 50 min
Kam Heong Chicken
1 godz. 20 min