Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca
- 20 g de azúcar
- 2 huevos
- 75 g de mantequilla a temperatura ambiente (en trozos)
- 500 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- aceite para untar las manos
Glaseado
- 150 g de azúcar moreno
- 150 g de mantequilla a temperatura ambiente (en trozos)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1883.8 kJ / 450.7 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche de chocolate y avellana
2 godz. 20 min
Magdalenas
1 godz.
Brioche
8u.
Panecillos de leche rellenos de chocolate al vapor
3h 35min
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3 Std.
Pan de Pascua (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Bizcocho o coca de cuarto
1 godz.
Suizos
2 godz. 30 min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2 godz. 30 min
Galletas danesas
35min
Magdalenas de nata
1 godz.
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1 godz. 15 min