![Brioche danés (Brunsviger) Brioche danés (Brunsviger)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9a87ed22-cc80-4a2b-9ea7-2b0053f86df5/Derivates/38e82a7b-e805-4cf9-aa9f-fb74d3c4ea1d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca
- 20 g de azúcar
- 2 huevos
- 75 g de mantequilla a temperatura ambiente (en trozos)
- 500 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- aceite para untar las manos
Glaseado
- 150 g de azúcar moreno
- 150 g de mantequilla a temperatura ambiente (en trozos)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1883.8 kJ / 450.7 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche de chocolate y avellana
2sa 20 dk
Pan de Pascua (Tsoureki)
2sa 20 dk
Roscón de Reyes
4h
Brioche
8 Std.
Pan de mantequilla con chocolate y nueces
1h 40 min
Brioche con frutas y pasas
3 Std. 10 Min
Panettone con chocolate y naranja
3u. 20min
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3h
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1h 15min
Magdalenas de nata
1 Std.
Suizos
2h 30min
Larpeira
1 godz. 55 min