Fondat de chocolate

Fondat de chocolate

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 receta completa

Składniki

  • 25 g de agua
  • 5 g de grenetina en polvo
  • 550 g de azúcar glass de buena calidad (p. ej. Zafra® o Domino®)
  • 2 g de goma CMC (carboximetilcelulosa) (aprox. ⅓ de cdita)
  • 200 g de chocolate amargo
  • 90 g de miel de maíz
  • 10 g de manteca vegetal de buena calidad (p. ej.Crisco®) y un poco más para engrasar
  • 25 g de glicerina
  • 5 g de esencia de almendra

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 receta completa

Sód 241 mg
Białko 17 g
Kalorie 13692 kJ / 3260 kcal
Tłuszcz 102 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 704 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...