![Petits pains aux lardons et au romarin Petits pains aux lardons et au romarin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1849B660-596E-49E6-9B92-1A7D1813CD90/Derivates/7b144185-98a3-4fe1-9bab-dd5ff29da22f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 250 g de farine de blé semi-complet
- ½ c. à café de sel
- 125 g de lard fumé, en dés
- 2 c. à soupe de romarin frais
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 565 kJ / 135 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Huile d'olive extra vierge Taralli
55min
Petites baguettes épi au chorizo
3h 30 min
Mini focaccias à l'origan
3h 40 min
Fougasse aux olives
2 godz. 50 min
Pizza façon donut
1h 30min
Ficelles aux lardons et herbes de Provence
2 godz. 50 min
Pains au chocolat express
2u. 45min
Petits pains au chocolat
13h
Mini-brioches au saucisson
2 Std.
Minicakes au fromage et aux lardons
40 min
Cookies jambon, parmesan et origan
45min
Pâte à pain maison
1sa 45 dk