Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 250 g de farine de blé semi-complet
- ½ c. à café de sel
- 125 g de lard fumé, en dés
- 2 c. à soupe de romarin frais
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 565 kJ / 135 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Baguette express
2h 35min
Petites baguettes épi au chorizo
3 Std. 30 Min
Pâtes fraîches
1 Std.
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Muffins au lard
50min
Briochettes aux pralines
3h 50min
Cookies jambon, parmesan et origan
45min
Baguettines lardons et emmental
1 Std. 25 Min
Ficelles aux lardons et herbes de Provence
2 Std. 50 Min
Fougasse aux olives
2 Std. 50 Min
Fougasse aux grattons
2h
Saucisson brioché
2 Std. 50 Min