Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 130 g d'eau
- 1 c. à café de levure boulangère sèche
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
La farce
- 250 g de viande de bœuf, en cubes
- le jus d'1/2 citron jaune, et quelques quartiers pour la finition
- 2 c. à soupe de yaourt nature
- du sel
- du poivre moulu
-
1
c. à soupe de zaatar
lub 1 c. à soupe de thym frais - yaourt à la grecque, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Carrot cake
1h 30min
Keftas sauce yaourt et menthe, taboulé libanais
1h
Mantì (ravioles turques au bœuf)
45 min
Manaïches au zaatar
2h
Brochettes chich taouk, houmous et salade aux graines
1h 40min
Poulet mesfioui
1 godz. 20 min
Curry indien
1óra 5p
M'hancha (Escargot aux amandes)
1h 25min
Amok (Papillote de poisson)
1h 30min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1h 30min
Sfouf
2 Std. 55 Min
Soupe Pho
40 min