Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 130 g d'eau
- 1 c. à café de levure boulangère sèche
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
La farce
- 250 g de viande de bœuf, en cubes
- le jus d'1/2 citron jaune, et quelques quartiers pour la finition
- 2 c. à soupe de yaourt nature
- du sel
- du poivre moulu
-
1
c. à soupe de zaatar
lub 1 c. à soupe de thym frais - yaourt à la grecque, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pain libanais épicé
3 Std. 30 Min
Pain pita
1 Std. 30 Min
Kebbeh (Boulettes de boulgour et bœuf haché aux épices)
1 Std. 50 Min
Manaïches au zaatar
2h
Pains au zaatar
1 Std. 55 Min
Fatayers aux épinards
2 Std. 5 Min
Keftas sauce yaourt et menthe, taboulé libanais
1 Std.
Biryani de poulet
55 min
Pain indien (naan)
1 Std. 50 Min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1 Std. 30 Min
Brochettes de kefta
55 min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55 min