Tajine d'agneau aux coings

Tajine d'agneau aux coings

4.1 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 40 g d'huile d'olive
  • 700 g de viande d'agneau dégraissée et détaillée en cubes
  • 20 g gingembres frais en morceaux
  • 1 gousse d'ail
  • 150 g d'oignon coupé en deux
  • 500 d'eau
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 dose de safran
  • 600 g de coings coupés en quartiers
  • 30 g de miel
  • 5 brins de coriandre fraîche ciselés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 598 mg
Białko 36.3 g
Kalorie 2076.8 kJ / 497.5 kcal
Tłuszcz 25.5 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...