Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait demi-écrémé
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 6 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 738 kJ / 175 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Riz au lait
1h
Semoule aux raisins secs - à partir de 12 mois
20 min
Gâteau de semoule
2h 45min
Iles flottantes
1h
Crème caramel
3h
Œufs au lait au caramel
55min
Œufs au lait aux Carambar
1h 30min
Crème dessert aux deux saveurs
1 Std. 15 Min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Petits pots de crème au chocolat
40 min
Far breton aux pruneaux
2h
Crème anglaise
10min