Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 600 g de foie gras de canard cru
- 4 c. à soupe de cognac
- 2 c. à café de sel
- 2 pincée de poivre 5 baies, à ajuster en fonction des goûts
- 800 g d'eau
- 300 - 400 g de glaçons et une grande quantité d'eau froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3576 kJ / 869 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 88 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie-gras mi-cuit
50h
Foie gras au piment d'Espelette
72h
Délice de foies au riesling
2h 50min
Pâté de Pâques
2 Std.
Iles flottantes
1小时
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13u. 30min
Gougères
40min
Opéra de foie gras
24h
Filet mignon séché aux herbes de Provence
480h 20min
Nougat glacé et son coulis de fruits rouges
12j 30 menit
Cannelés
13h 45min
Lotte et crevettes à l'américaine
1小时 15 分钟