![Foie gras de canard Foie gras de canard](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/eddac486-71b7-4ca9-80eb-f1ee084c3e7e/Derivates/963f5a8d-0c8d-4ccc-8cde-670952d954bf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 600 g de foie gras de canard cru
- 4 c. à soupe de cognac
- 2 c. à café de sel
- 2 pincée de poivre 5 baies, à ajuster en fonction des goûts
- 800 g d'eau
- 300 - 400 g de glaçons et une grande quantité d'eau froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3576 kJ / 869 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 88 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Iles flottantes
1h
Petits choux aux escargots
1u. 20min
Cannelés
13 godz. 45 min
Filet mignon séché aux herbes de Provence
480u. 20min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40min
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13 Std. 30 Min
Baba au rhum
3h
Foie gras au piment d'Espelette
72 Std.
Beurre d'escargot
10min
Foie-gras mi-cuit
50 Std.
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15 min
Délice de foies au riesling
2 Std. 50 Min