![Riz au lait Riz au lait](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4e459a25-e65e-4119-b8d8-64eb0c15999d/Derivates/8ab18d49-88f0-4b59-8809-b5b9dfc45bcd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait demi-écrémé
- 180 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 1 c. à soupe bombée de raisins secs (opcjonalnie)
- 80 g de sucre en poudre
- 10 - 15 g de sucre vanillé maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 882 kJ / 207 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Gâteau de semoule
2hod. 45min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 Std. 45 Min
Œufs au lait
50 Min
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Crème anglaise
10min
Riz au lait de riz
35 Min
Semoule au lait d'amande
2h 15min
Petits pots de crème au chocolat
40 min
Crème au chocolat
3 godz. 25 min
Far breton aux pruneaux
2 Std.
Semoule aux raisins secs - à partir de 12 mois
20min
Crème dessert aux deux saveurs
1 Std. 15 Min