Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait demi-écrémé
- 180 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 1 c. à soupe bombée de raisins secs (opcjonalnie)
- 80 g de sucre en poudre
- 10 - 15 g de sucre vanillé maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 882 kJ / 207 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
-
Basiques - Yaourts et crèmes dessert 9 Przepisów, Francja
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6h 45 min
Semoule au lait d'amande
2小时 15 分钟
Semoule aux raisins secs - à partir de 12 mois
20 Min
Semoule au chocolat
50min
Gâteau de semoule
2u. 45min
Riz au lait de riz
35min
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1小时 15 分钟
Crème dessert aux deux saveurs
1小时 15 分钟
Petits pots de crème au chocolat
40min
Œufs au lait
50min
Financiers
30min
Far breton aux pruneaux
2 Std.