![Okras con tomate (Argelia) Okras con tomate (Argelia)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BF03FAE7-14AB-4262-9FDA-D39D8CAC5349/Derivates/CB751380-6785-4DA0-8711-D9A568894715.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 dientes de ajo
- 150 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite
-
400
g de tomate maduro en trozos de 1-2 cm
lub 400 g de tomate troceado en conserva en trozos de 1-2 cm - 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
- ½ cucharadita de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 100 g de agua
- 1 cucharadita de zumaque
- 500 g de okras (quimbombó) (ver sugerencia)
- 1 cucharadita de tomillo seco
- 2 cucharadas de semillas de sésamo tostado
- 30 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 952 kJ / 227 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 230.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada marroquí de berenjenas (zaalouk)
55 min
Curry de batatas y brócoli
20 Min
Curry verde con berenjenas
30 Min
Baek kimchi (Kimchi con fruta o blanco)
54h
Kimchi de verduras
48h
Guiso de lentejas etíope (Misir wat)
35 min
Pak choi coreano (Bok choy doenjam muchim) - Corea
20 Min
Pak choi al vapor con aliño de soja y sésamo
15min
Arroz kashmiri - India
30 Min
Curry vegano de berenjenas
50 Min
Garam masala - Subcontinente indio
5 min
Curry indio de verduras
40 min