Velouté de courgettes

Velouté de courgettes

4.7 79 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
12 portions

Składniki

  • 200 g d'oignons coupés en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 2200 g de courgettes coupées en morceaux (2-3 cm)
  • 400 - 600 g d'eau à ajuster en fonction de la texture souhaitée
  • 2 - 3 c. à café bombées de fond de légumes maison
    3 cubes de bouillon de légumes, émiettés
  • 1 - 2 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 - 4 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 30 g de beurre
  • 120 g de fromage à tartiner

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 927.9 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 413.8 kJ / 98.9 kcal
Tłuszcz 5.4 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...