Urządzenia i Akcesoria
Aïoli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 bocal
Składniki
-
230 g d'huile d'olive
-
3 gousses d'ail
-
2 jaunes d'œufs
-
20 g de jus de citron fraîchement pressé
-
½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
-
3 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 bocal
Sód
789 mg
Białko
4 g
Kalorie
11475 kJ /
2790 kcal
Tłuszcz
306 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
45 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tapenade
10 min
Sauce rouille
10 min
Aïoli traditionnel
10 min
Artichaut poivrade en barigoule
35 min
Oreillettes
3 godz. 40 min
Seiches marinées à l'huile d'olive et au citron
35 min
Rouille
10 min
Beignets de courgettes comme des acras
1 godz. 45 min
Anchoïade
15 min
Polenta de châtaigne
30 min
Tapenade de Marseille
15 min
Tapenades variées
10 min