![Aïoli Aïoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9DFCC1E6-E199-4AF4-AB13-518FD19D9D77/Derivates/79f8d251-91ac-4983-87a4-f801617317a4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g d'huile d'olive
- 3 gousses d'ail
- 2 jaunes d'œufs
- 20 g de jus de citron fraîchement pressé
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 11475 kJ / 2790 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 306 g
- Tłuszcz nasycony
- 45 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 789 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tapenade de Marseille
15 Min
Sauce au roquefort
20 min
Tapenade
10 Min
Aïoli traditionnel
10 Min
Tapenades variées
10 Min
Anchoïade
15 Min
Pissaladière classique
2h
Tellines en persillade
1h 30min
Rouille
10 Min
Oreillettes
3h 40min
La fougasse d'Aigues-Mortes
45min
Ormeaux à la persillade verte
30 Min