Cake aux olives, jambon et pruneaux

Cake aux olives, jambon et pruneaux

4.4 32 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 parts

Składniki

  • d'huile de tournesol et un peu pour le moule
    150 g
  • de farine de blé complet et un peu pour le moule
    250 g
  • de levure chimique (1 sachet)
    2 c. à café
  • de vin blanc sec
    150 g
  • œufs
    3
  • de sel
    1 - 2 pincées
  • de poivre moulu
    1 - 2 pincées
  • d'olives vertes dénoyautées égouttées et coupées en rondelles
    100 g
  • de jambon blanc dans le talon, détaillé en dés
    125 g
  • de pruneaux dénoyautés coupés en quatre
    150 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 567.8 kcal / 2371 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 33.3 g
Węglowodany 47.7 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 885.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...