Nadan Mutta (Curry d’œufs)

Nadan Mutta (Curry d’œufs)

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • d'huile de noix de coco
    30 g
  • de graines de fenouil, séchées
    1 c. à café
  • d'oignons coupés en quatre
    250 g
  • de gingembre, frais pelé et coupé en lamelles (2 mm)
    20 g
  • gousses d'ail
    4
  • piments rouges secs (kashmiri p. ex.)
    2
  • de coriandre en poudre
    1 c. à café
  • de cumin en poudre
    1 c. à café
  • de piment en poudre
    1 c. à café
  • de poivre, moulu
    1 c. à café
  • de poudre de curcuma séché
    ½ c. à café
  • de coulis de tomates
    400 g
  • de sel
    1 pincée
  • œufs cuits durs sans la coquille
    6
  • de coriandre, fraîche effeuillés et ciselés, pour la décoration
    6 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 264 kcal / 1104 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...