Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh ginger
- 20 g garlic cloves
- 15 g cooking oil
- 300 g roasted pork (siew yoke), cut in cubes (3 cm)
- 5 dried chillies, deseeded, soaked to soften (opcjonalnie)
- 350 g sea cucumber, presoaked, cut in pieces (2-3 cm)
- 10 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- 1 tbsp oyster sauce
- 400 g water
- 20 g sugar
- 1 pinch white pepper powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 704 kJ / 168 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 322 mg
Alternatywne przepisy
Green Chillies With Pork Belly
25min
Hakka Yam Abacus
20min
Salted Fish Pork Belly
30min
Japanese Strawberry Shortcake
1 godz. 30 min
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1h 45min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1 godz. 15 min
Sesame Crème
10 min
Braised Rice Wine Fish
20min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 Std. 5 Min
Braised Chicken Feet and Abalone
50min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1 godz.