Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh ginger
- 20 g garlic cloves
- 15 g cooking oil
- 300 g roasted pork (siew yoke), cut in cubes (3 cm)
- 5 dried chillies, deseeded, soaked to soften (opcjonalnie)
- 350 g sea cucumber, presoaked, cut in pieces (2-3 cm)
- 10 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- 1 tbsp oyster sauce
- 400 g water
- 20 g sugar
- 1 pinch white pepper powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 704 kJ / 168 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 322 mg
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30min
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min
Drunken Herbal Prawns
4u. 55min
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
30min
Braised Potatoes With Mince Meat
30min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2h 5 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 Std. 5 Min