![Pan de frutas y frutos secos Pan de frutas y frutos secos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/86ffdcc3-b384-4e81-ae1c-94725c56e13d/Derivates/2d0ae022-5a23-4ab1-a6dc-16a4372553f1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 280 g de agua (ver sugerencia)
- 15 g de levadura prensada fresca desmenuzada
-
30
g de miel
lub 30 g de azúcar moreno - 250 g de harina de fuerza
- 250 g de harina integral de trigo
- 20 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 20 g de avellanas
- 20 g de nueces en mitades
- 80 g de frutas secas variadas (arándanos, ciruelas pasas, higos, albaricoques, manzanas), en trozos
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 40 mg
Alternatywne przepisy
Pan integral con cerveza negra y dátiles
2sa 40 dk
Pan de aceitunas
3óra
Pan de nueces
3h 45 min
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16h 50min
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2h 15 min
Pan integral con muesli
4h
Pan rústico de cúrcuma
9h 30min
Pan integral con harina multicereales
3h 50min
Pan de cinco semillas
1h 50min
Hogaza rústica con centeno
16h
Pan de maíz (Broa de milho)
3h 30min
Pan de espelta
2h 20min