Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g glutinous rice flour
- 400 g water
- 20 g sugar
- 400 g Asian pear (singo pear), core removed, cut into quarters
- 50 g garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 110 g yellow onions (approx. ½ onion), cut into pieces (3 cm)
- 70 g chilli flakes
- 4 tbsp Korean fish sauce
- 1 tbsp Korean fermented shrimp (saeujeot)
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 787 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1904 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Homemade chicken stock powder
1 Std. 35 Min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Mantou buns
1 godz. 30 min
Kimchi Sauce
20min
Nyonya Blue Pea Flower Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
4h 45min
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Tom Yum Paste
45min
Kimchi
51 Std.
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Pumpkin Kaya
35 Min
Bee Hive Cake
2 Std. 50 Min
Chai Buey
1 godz. 45 min