Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
-
100
g tomate em pedaços
lub 100 g polpa de tomate - 1000 g lulas limpas cortadas às rodelas
- 50 g vinho tinto
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de orégãos
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1395 kJ / 334 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massada de lulas
35 Min
Guisado de lulas e feijão com arroz
1 Std.
Caldeirada de Lulas
45 min
Bacalhau à Brás
25 min
Arroz de tamboril
35 Min
Feijoada de chocos
40 min
Arroz de peixe
55 λεπτ.
Arroz de lulas
1 Std.
Massada de peixe
55 λεπτ.
Lulas guisadas com feijão-manteiga
1h 20min
Arroz de polvo
1 Std. 15 Min
Feijoada de chocos
45 min