Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g coentros
- 900 g água
- 2 c. chá de sal
- 800 g tamboril cortado em cubos
- 40 g azeite, mais 1 fio p/ a água da cozedura
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 150 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de massa de pimentão
- 50 g vinho branco
- 250 g arroz agulha
- 1 pitada de pimenta
- 150 g miolo de camarão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1514.2 kJ / 361.9 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 1111 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massada de cherne
40 min
Massada de lulas
35 min
Feijoada de tamboril e camarão
30 min
Arroz de tamboril
40 min
Caldeirada de Lulas
45 min
Arroz de tamboril
35 min
Arroz de peixe
55 min
Arroz de lulas
1h
Massada de peixe
55 min
Raia com molho de pitau
45 min
Arroz de polvo
1h 15min
Massada de garoupa
45 min