Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo Emmental
- 100 g sobras de pão em pedaços
- 3 dentes de alho
- 10 g coentros
- 200 g cenoura cortada em pedaços
- 40 g azeite
- 200 g cebola cortada em lâminas
- 1 folha de louro
- 1000 g bacalhau demolhado e desfiado
- 300 g miolo de camarão
- 1 c. chá de sal
- 750 g leite
- 75 g farinha
- 25 g manteiga
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 200 g natas
- 400 g batata palha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2162.5 kJ / 516.8 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 6287.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fofo de peixe
1 godz. 10 min
Gratinado de lulas
1 godz. 30 min
Pescada com camarão à Ogando
30 min
Bacalhau espiritual
50 min
Lulas com molho mostarda e arroz
50 min
Gratinado de peixe
1 godz. 10 min
Empadão de bacalhau com camarão e espinafres
1 godz. 10 min
Bacalhau à Assis
25 min
Empadão de bacalhau e camarão
1 godz. 30 min
Bacalhau com natas
40 min
Bacalhau à comadre
1 godz. 10 min
Bacalhau com espinafres e cenoura
50 min