Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 150 g cebola
- 2 dentes de alho
- 100 g tomate em pedaços
- 320 g atum em lata escorrido (4 latas aprox.)
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
- 350 g leite
- 25 g manteiga
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 c. chá de sal
- 100 g natas
- 2 ovos
- 20 g coentros
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 455 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fofo de peixe
1u. 10min
Gratinado de bolonhesa
1 godz.
Penne de atum com manjericão
35min
Empadão de massa com frango
1h 15min
Empadão de carne
1 godz. 20 min
Penne com atum e feijão-verde no forno
50 min
Lasanha de atum
1 godz.
Empadão de arroz com cogumelos e frango
1 godz.
Lasanha de atum e espinafres
1h 15min
Empadão de frango com duas batatas
1u. 10min
Bacalhau com natas
40 min
Bacalhau à comadre
1u. 10min