Urządzenia i Akcesoria
Bacalhau à Gomes Sá
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 doses
Składniki
-
água800 g
-
sal1 pitada de
-
batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas700 g
-
bacalhau demolhado400 g
-
ovos4
-
azeite180 g
-
cebola cortada em pedaços600 g
-
dentes de alho2
-
pimenta1 pitada de
-
folha de louro1
-
Salsa picada q.b. p/ polvilhar
-
Azeitonas pretas q.b. p/ guarnecer
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
4771.8 mg
Białko
49.4 g
Kalorie
2661 kJ /
636 kcal
Tłuszcz
34.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
30.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bacalhau à moda de Braga
40 Min
Polvo à lagareiro
1 Std. 30 Min
Bacalhau à Zé do Pipo
1 Std.
Caldeirada à algarvia
3 Std.
Bacalhau à lagareiro com migas de couve e feijão
1 Std. 10 Min
Bacalhau no forno com grão e crosta de broa
45 Min
Bacalhau à Brás
25 Min
Rancho
2 Std. 45 Min
Carne de porco à alentejana
2 Std. 30 Min
Lulas guisadas
50 Min
Caldeirada de lulas
45 Min
Arroz de lulas
1 Std.