Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g água
- 1 pitada de sal
- 700 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas
- 400 g bacalhau demolhado
- 4 ovos
- 180 g azeite
- 600 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 1 pitada de pimenta
- 1 folha de louro
- Salsa picada q.b. p/ polvilhar
- Azeitonas pretas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2661 kJ / 636 kcal
- Białko
- 49.4 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 34.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 4771.8 mg
Alternatywne przepisy
Caldeirada à algarvia
3hod.
Lulas guisadas
50min
Caldeirada de Lulas
45 Min
Bacalhau à Brás
25min
Bacalhau à moda de Braga
40min
Rancho
2u. 45min
Rojões com castanhas
2 Std. 40 Min
Arroz de lulas
1小时
Massada de peixe
55min
Carne de porco à alentejana
2 Std. 30 Min
Polvo à lagareiro
1 Std. 30 Min
Bacalhau à lagareiro com migas de couve e feijão
1 Std. 10 Min