Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 100 g rote Linsen
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Chiliflocken
- 20 g Öl
- 250 g Fenchel, in Stücken (1 cm)
- 1 Knoblauchzehe, in dünnen Scheiben
- 2 Zweige Thymian, abgezpft
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 - 2 Prisen Kreuzkümmel (Cumin)
- 1 Prise Zucker
- 10 g Tomatenmark
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 240 kJ / 57 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen-Curry-Aufstrich
40 Min
Rote-Linsen-Aufstrich
35 Min
Vegane Leberwurst-Alternative
20 Min
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15 Min
Grüne Erbsen-Hummus
20 Min
Bärlauch-Hummus
15 Min
Feuriger Bohnenaufstrich (vegan)
10 Min
Gemüse-Hummus
10 Min
Kürbis-Kichererbsen-Hummus
1 Std. 15 Min
Rote-Bete-Creme mit Meerrettich
25 Min
Möhren-rote-Linsen-Hummus
25 Min
Rote-Bete-Hummus
50 Min