Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 100 g rote Linsen
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Chiliflocken
- 20 g Öl
- 250 g Fenchel, in Stücken (1 cm)
- 1 Knoblauchzehe, in dünnen Scheiben
- 2 Zweige Thymian, abgezpft
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 - 2 Prisen Kreuzkümmel (Cumin)
- 1 Prise Zucker
- 10 g Tomatenmark
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 240 kJ / 57 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Hummus
50min
Rote-Bete-Creme mit Meerrettich
25min
Feuriger Bohnenaufstrich (vegan)
10min
Gemüse-Hummus
10min
Rote-Bete-Cashew-Mus mit Meerrettich
10min
Schoko-Hummus
5min
Vegane Leberwurst-Alternative
20min
Möhren-rote-Linsen-Hummus
25min
Rote-Linsen-Aufstrich
35min
Auberginen-Tomaten-Aufstrich
20min
Kürbis-Kichererbsen-Hummus
1u. 15min
Rote-Bete-Walnuss-Aufstrich
15min