Veganes Mandel-Eis mit Rhabarber-Grenadine-Kompott
TM6 TM5

Veganes Mandel-Eis mit Rhabarber-Grenadine-Kompott

3.9 (18 ocen)

Składniki

Mandeleis

  • ½ Vanilleschote, in Stücken
  • 60 g Zucker
  • 1 Prise Salz
  • 350 g Mandeldrink (z. B. von Alpro)
  • 150 g Sahnealternative aus Soja zum Aufschlagen (z. B. Soy Whip von Soyatoo), siehe Tipp
  • 150 g weißes Mandelmus

Kompott und Fertigstellung

  • 40 g Wasser
  • 20 g Grenadinesirup
  • 30 g Zucker
  • 250 g Rhabarber, längs halbiert, in Stücken (ca. 2 cm), siehe Tipp
  • 50 g Sahnealternative aus Soja zum Aufschlagen (z. B. Soy Whip von Soyatoo)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1871 kJ / 450 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
27 g
Błonnik
6.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy