Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g chalota
- 40 g azeite
- 150 g cogumelos frescos laminados
- 2 dentes de alho
- 250 g peito de peru cortado em tiras finas
- 100 g ervilhas descongeladas
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 limão, só o sumo
- 1000 g água
- 1 c. chá de açafrão-da-índia
- 150 g arroz basmati
- 50 g caju
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1828.8 kJ / 437.1 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 42.7 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1218.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango guisado com cogumelos
30 min
Frango cremoso com feijão-verde e cuscuz
25min
Peru com legumes
35min
Massa com frango e orégãos
30 min
Frango com brócolos e pimentos
35min
Peru estufado com feijão preto
35min
Tagliatelle de peru carilado
50min
Peru festivo
30 min
Salada de frango e camarão com couve
20 min
Chili de peru
25min
One pot de frango
25min
Esparguete de açafrão com peixe
50min