Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g batata cortada em pedaços
- 150 g cenoura cortada em pedaços
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1100 g água
- 1 c. chá de sal
- 200 g nabiças
- 260 g feijão-branco cozido e escorrido
- Azeite q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 604.5 kJ / 144.5 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 433.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35 min
Sopa do campo
40 min
Sopa de feijão-frade e agrião
30min
Sopa de feijoca com agrião
40 min
Caldo-verde
40 min
Sopa de feijão-verde
35 min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55min
Sopa de feijão-frade com nabiças
40 min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 min
Sopa de feijão branco e nabiças
50min
Sopa de grão com espinafres
40 min
Sopa de nabiças
35 min