Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g queijo flamengo
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 350 g massa tipo concha
- 30 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 300 g fiambre em cubos
- 100 g espinafres, descongelados bem espremidos
- 30 g farinha
- 250 g leite
- 1 pitada de pimenta
- 1 limão, só a raspa
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3085.8 kJ / 737.5 kcal
- Białko
- 37.3 g
- Węglowodany
- 83.2 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 2393.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa de forno da avó
1小时
Massa com atum e brócolos no forno
30min
Gratinado de bolonhesa
1小时
Penne de atum com manjericão
35min
Esparguete de frango assado com salteado de cogumelos
50min
Conchas recheadas com frango
1小时 15 分钟
Lasanha de fiambre
55min
Penne com atum e feijão-verde no forno
50min
Massa com brócolos e queijo
50min
Massa com bacon, ervilhas e manjericão
40min
Massa com frango no forno
1小时
Massa com fiambre, presunto e milho
50min