Arroz de polvo à espanhola

Arroz de polvo à espanhola

4.7 170 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 doses

Składniki

  • polvo descongelado cortado em pedaços
    1000 g
  • água
    1000 g
  • azeite mais q.b. p/ cozer
    50 g
  • alho
    3 dentes de
  • salsa
    20 g
  • pimento vermelho cortado em cubos
    200 g
  • pimento verde cortado em cubos
    200 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • colorau
    1 c. chá de
  • malagueta s/ sementes, cortada em pedaços
    1
  • vinho branco
    40 g
  • açafrão-da-índia
    2 c. chá de
  • arroz agulha
    350 g
  • Salsa picada q.b. p/ polvilhar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 981.6 mg
Białko 30.4 g
Kalorie 1936.8 kJ / 462.9 kcal
Tłuszcz 10.7 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 57.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...