Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g hortelã, mais q.b. p/ temperar
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 30 g vinho branco
- 1 folha de louro
- 200 g tomate em pedaços
- 100 g pimento vermelho cortado em tiras
- 100 g pimento verde cortado em tiras
- 1 c. chá de orégãos
- 2 c. chá de sal
- 850 g água
- 350 g massa tipo cotovelo
- 780 g garoupa (4 postas aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Arroz de grelos
45 Min
Caldeirada de peixe
45 Min
Arroz de tamboril e camarão
45 Min
Massada de cherne
40min
Arroz de tamboril
40min
Arroz de tamboril
35min
Feijoada de chocos
40min
Arroz de bacalhau com espinafres e feijão
30min
Arroz de peixe
55min
Massada de peixe
55min
Arroz de polvo
1小时 15 分钟
Empadão de peixe
1小时 15 分钟