Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g espinafres descongelados e espremidos
- 250 g feijão-encarnado cozido e escorrido
- 30 g azeite
- 200 g cebola
- 100 g tomate em pedaços
- 900 g água
- 1 c. chá de sal
- 250 g arroz agulha
- 250 g atum em lata escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1445.4 kJ / 345.5 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 747.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete com atum e molho arrabiata
40 min
Arroz de tomate
30 min
Salada de arroz e atum
1h
Penne com atum
30 min
Penne de atum com manjericão
35min
Arroz de frango com ervilhas
45 min
Esparguete com frango
40 min
Penne com atum e feijão-verde no forno
50min
Guisado de ervilhas com postas de pescada
40 min
Arroz de favas e enchidos
40 min
Guisado de feijoca
25min
Arroz de grão com farinheira
50min