Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 20 g coentros, mais q.b. p/ polvilhar
- 40 g azeite
- 50 g polpa de tomate
- 1000 g água
- 1 cubo de caldo de marisco
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 250 g massa tipo cotovelo
- 300 g miolo de camarão
- 200 g miolo de amêijoa
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1834 kJ / 441 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Arroz malandro de entrecosto
1h
Esparguete de frutos do mar
45 min
Penne com chouriço e cogumelos
25min
Linguine com camarão e couve
40 min
Penne de atum com manjericão
35min
Bacalhau à Brás
25min
Linguini com bacon e camarão
35min
Amêijoas com molho cremoso
2h 30min
Arroz de lulas
1h
Massa gratinada com alheira e cogumelos
1h 5min
Linguine com camarão, cogumelos e espargos
35min
Amêijoas à Bulhão Pato
2 Std. 40 Min